Ingredienser
Slik gjør du
Spareribs marinade:
-
Finhakk løk, hvitløk og chili.
-
Bland alle ingrediensene.
BBQ-saus
-
Smelt sukkeret til karamell.
-
Tilsett hvitløk og ingefær. La blandingen steike maks 10-15 sekunder, ellers svir karamellen seg.
-
Ha i sirup, hakkede tomater, ketchup og soyasaus. La det småkoke i 15 minutter.
Spareribs:
-
Hell marinade over kjøttet. La marinaden trekke 1 døgn i kjøleskap (dersom du har dårlig tid, kan du selvsagt også fortsette umiddelbart).
-
Ha kjøttet med marinaden over i en kjele, og fyll på med vann til kjøttet er dekket.
-
Kok opp, ha i 1 teskje salt, og la det småkoke i 1 time til kjøttet er mørt. Alternativ har du dette I dampovn med marinaden I en time
-
Løft stykkene forsiktig ut av kjelen, og legg dem på ei steikeplate til de er tørre.
-
Pensle spareribsene med BBQ-saus (se egen oppskrift). Grill dem sprø i på direkte varme og pensel med masse BBQ saus underveis.
-
Anrett spareribsene på maispuré, og pynt med frisk basilikum.