Varmrøkt grillet lakseside med dill og kryddersmør

Oppdag den perfekte måten å grille laks på! Ved å lage dype snitt i fisken, krydret med salt, pepper, løk og dill, får du et velsmakende måltid på grillen. Det deilige kryddersmøret smelter inn i laksen og gir en saftig og uimotståelig smak. Server denne delikatessen med urtebakte poteter og rømme for et komplett måltid. Perfekt for både hverdager og fest!

Oppskriften er utarbeidet i samarbeid med Trond Moi

  • texture Gassgrill
  • restaurant_menu Hovedrett

Ingredienser

Slik gjør du


  1. Lag dype ruter på ca. 4x4 cm i lakseskjøttet. Litt som man ruter ribbesvor. Dette gjøres for å få smakene godt inni kjøttet.
  2. Legg laksesiden på medium varm grill med skinnsiden ned. Krydre med salt og pepper og trykk finhakket løk og dill ned i rutene.
  3. Grill laksen i 5 minutter og ha på kryddersmøret i en stripe på midten så det sakte smelter inn i fiskekjøttet mens den griller ferdig.
  4. Fisken er normalt ferdig etter ca. 15 - 20 minutter, eller når halestykket og bukstykket er gjennomstekt. Midtstykket skal være litt «halvrått på toppen», det vil da bli ekstra saftig for de som liker fisken medium stekt.
  5. Server fisken med urtebakte poteter og gjerne litt rømme til.

Skriv ut oppskriften

arrow_upward