Ingredienser
Slik gjør du
Forberedelse:
- Fileter ørretene dine og krydre dem med meksikanske krydder. Du kan bruke en ferdiglaget fajita-krydderblanding for enkelhetens skyld.
- Skjær spisskålen i kvarter og mariner dem i en blanding av olje, honning, guajillo chili og knuste korianderfrø.
Melonsalsa:
Grill:
- Grill spisskålen på høy varme. Den skal være en kombinasjon av hardt grillede, nesten brente spisser og friskt grønt som fortsatt er sprøtt noen steder.
- Legg den grillede spisskålen til side.
- Grill ørretfiletene på begge sider. Pass på at de ikke får for mye, så de forblir saftige.
Tortilias:
- Varm tortillasene på en varm panne.
- Pakk de varme tortillasene inn i et kjøkkenhåndkle for å holde dem myke og deilige.
Anretning:
- Smør en klatt crème fraîche på hver tortilla.
- Legg deretter litt av den grillede spisskålen på.
- Tilsett et stykke grillet ørret.
- Topp med en skive avocado og en skje melonsalsa.
- Pynt eventuelt med ekstra lime, chili, fersk koriander og salt.
- Server de ferdige tacosene med en iskald øl og en limeskive i. Buen probecho, som man sier i Mexico.
Tips:
Du kan selvfølgelig bruke de store majstortilliene som man typisk finner i supermarkedene her hjemme.