Tacos Al Pastor er en klassisk meksikansk rett som kombinerer deilig kjøtt og saftig ananas i en perfekt balanse mellom søtt og krydret. Ved å bruke rotisseri blir kjøttet jevnt tilberedt og oppnår en herlig mørhet som kjennetegner denne gatekjøkkenfavoritten. Oppskriften her er enkel og grei, og den krever ikke mange avanserte teknikker eller ingredienser. Servert med varme tortillas, frisk koriander, limebåter og din favorittsalsa, blir disse tacoene raskt en hit ved middagsbordet når middagen skal ha et eksotisk preg.
Oppskriften er utarbeidet i samarbeid med Øl, Mat og Folk.
texture
Gassgrill
restaurant_menu
Hovedrett
restaurant_menu
Lunsj
Ingredienser
Slik gjør du
Forberedelse:
Du trenger ca. 1 hel frisk ananas. Den ene halvdelen til marinaden, og resten til topping og til spydet.
I en blender heller du de hakkede løkene, ananasen, hvitløken, chili, chilipasta, oregano, salt, øl og ananasjuice. Kjør blandingen godt.
Skjær nakkefileten i ca. 1 cm tykke skiver.
Legg svinekjøttskivene i en passende beholder (med tett lokk) eller en stor frysepose med ziplock (kan hende du må bruke to) og hell marinaden over. Bland godt.
Lukk beholderen eller posen og sett den i kjøleskapet i opptil 6 timer.
Grill:
Stikk kjøttet, ananas og løk på grillspydet. Start med halve løkene og avslutt med et løk, fordel ananasbitene på grillspydet for å tilføre smak til kjøttet.
Grill svinekjøttet ved 180 °C (bruk evt. bakbrenneren hvis grillen din har det) til det når en kjernetemperatur på 63 °C. Dette bør ta ca. 45 min., men tiden kan variere.
Fjern kjøtt, løk og ananas fra spydene og skjær dem i skiver.
Hakk koriander og tilsett Crema Mexicano for dem som liker creme fraiche på tacoene. Dette gir også et snev av krydder, som hjelper med å balansere varmen.