Pad see ew

Pad see ew er en thailandsk nudelrett som er veldig rask å lage. Den krever imidlertid et besøk til ditt lokale asiatiske supermarked eller en handletur på nettet – men det er absolutt verdt det! Vi lager retten i en HOT WOK, som er perfekt for å oppnå de høye temperaturene som thailandske wokretter krever. Den kinesiske broccolien får spesielt en herlig, grillet smak i den varme woken.

Hvis du ikke finner utbenede kyllinglår, kan du kjøpe dem med bein og benytte anledningen til å utbone dem selv. Det tar litt lengre tid, men fordelen er at de har skinn – det gir en fantastisk smak. Hvis du ikke finner kinesisk broccoli (også kalt alboglabra, ung grønnkål eller gailan), kan du i stedet bruke bok choy eller, i nøden, vanlig broccoli.

Oppskriften er utviklet i samarbeid med Julia Olsen, Onekitchenblog.

  • texture Wok
  • restaurant_menu Hovedrett
  • restaurant_menu Lunsj

Ingredienser

Slik gjør du


  1. Kok opp vann i en gryte, og skru av varmen. Legg risnudlene i vannet – de skal ligge i ca. 10 minutter, eller til de er ferdige. Legg dem deretter i et dørslag, og skyll dem under kaldt vann.
  2. Mens risnudlene ligger i vannet, skjær den kinesiske brokkolien i 3 cm stykker – stilkene trenger lengre tid til tilberedning, så del stilkene og bladene i to hauger.
  3. Hakk hvitløken, og skjær kyllingelårene i strimler.
  4. Varm woken din opp på HOT WOK-en. Ha i 3 ss olje, og når den er klar, tilsettes stilkene, hvitløken og kyllingen. Mens det steker, bland sammen svart soya, soyasaus, vann, palmsukker, østerssaus og limesaft.
  5. Når kyllingen nesten er ferdig, tilsettes bladene og 2 egg. Rør godt sammen. Fjern alt fra woken, og tilsett soyablandingen. Legg nudlene i woken, og vend alt godt sammen – vær forsiktig så du ikke ødelegger nudlene.
  6. Legg kyllingeblandingen tilbake i, og så snart alt er godt blandet, er pad see ew klar. Server med litt chiliflak, hakkede peanøtter og lime skåret i båter. Det sterke, salte og syrlige gir balanse til retten. Vel bekomme.

*Svart soya kan utelates, men retten vil få en litt lysere farge. Hvis du utelater den, kan du gjerne bruke 1 ts brunt sukker eller ekstra palmsukker, samt eventuelt litt ekstra soyasaus.

Skriv ut oppskriften

arrow_upward