Ingredienser
Slik gjør du
- Kok opp vann i en gryte, og skru av varmen. Legg risnudlene i vannet – de skal ligge i ca. 10 minutter, eller til de er ferdige. Legg dem deretter i et dørslag, og skyll dem under kaldt vann.
- Mens risnudlene ligger i vannet, skjær den kinesiske brokkolien i 3 cm stykker – stilkene trenger lengre tid til tilberedning, så del stilkene og bladene i to hauger.
- Hakk hvitløken, og skjær kyllingelårene i strimler.
- Varm woken din opp på HOT WOK-en. Ha i 3 ss olje, og når den er klar, tilsettes stilkene, hvitløken og kyllingen. Mens det steker, bland sammen svart soya, soyasaus, vann, palmsukker, østerssaus og limesaft.
- Når kyllingen nesten er ferdig, tilsettes bladene og 2 egg. Rør godt sammen. Fjern alt fra woken, og tilsett soyablandingen. Legg nudlene i woken, og vend alt godt sammen – vær forsiktig så du ikke ødelegger nudlene.
- Legg kyllingeblandingen tilbake i, og så snart alt er godt blandet, er pad see ew klar. Server med litt chiliflak, hakkede peanøtter og lime skåret i båter. Det sterke, salte og syrlige gir balanse til retten. Vel bekomme.
*Svart soya kan utelates, men retten vil få en litt lysere farge. Hvis du utelater den, kan du gjerne bruke 1 ts brunt sukker eller ekstra palmsukker, samt eventuelt litt ekstra soyasaus.