Koreansk stekt kylling

Sprøstekt kylling glasert med en krydret, smakfull saus - det er hva du får i denne fastfoodklassikeren fra Sør-Korea. De saftige og sprøe kyllingestykkene er deilige å servere som en eksotisk forrett eller snack, men du kan også lage et helt måltid ut av det ved å servere ris, nudler eller en god skål salat til. Hvis du virkelig vil kjøre den koreanske stilen, så server en skål kimchi til samt en iskald øl og et lite glass soju.

Oppskriften er utviklet i samarbeid med Julia Olsen, Onekitchenblog.

  • texture Wok
  • restaurant_menu Hovedrett

Ingredienser

Slik gjør du


  1. Rist sesamfrø på en tørr panne. Når de er gyldne, tas de av pannen.
  2. Skjær kyllingen i mindre biter, og vend med ½ ts. salt og pepper, og sett til side mens sausen forberedes.
  3. Hakk ingefær og hvitløk fint og ha dem i en panne sammen med ketchup, gochujang, sukker, brunt sukker, maggi og vann. La pannen stå, da kyllingen skal tilberedes først.
  4. Vend egget i kyllingbitene, og vend så kyllingbitene i maisstivelsen, så de er dekket helt rundt i maisstivelse.
  5. Varm oljen i wokken på din HOT WOK til 170 °C og friter 1/3 av kyllingen om gangen. De skal ikke tilberedes helt ferdig.
  6. Når all kyllingen er fritert, skru varmen opp til 190 °C og fritér kyllingbitene igjen. Nå skal de bli en smule gyldne og sprø. La dem renne godt av.
  7. Sett pannen med ingrediensene til sausen på din HOT WOK – jeg skrur bare på den innerste ringen i min HOT WOK. Hvis du bruker Silverline fra HOT WOK, sett den på middels varme.
  8. Sausmiksen skal opp og småkoke og tykne litt.
  9. Når sausen er tyknet litt, vendes halvparten av sesamfrøene i, og varmen slukkes.
  10. Vend alle kyllingbitene i, og server så med de siste sesamfrøene på toppen. Velbekomme.

Tip:

Retten kan lages både i HOT WOK wokpanne og HOT WOK paellapanne, men til fritering er HOT WOK wokpanne enklest.

Skriv ut oppskriften

arrow_upward