Ingredienser
Slik gjør du
Forberedelse:
- land ingrediensene til smøret. Hvis du ikke har alle ingrediensene, kan du også nøye deg med å blande smør med estragon.
- Rens kjøttet for de groveste sener.
- Snitt overflaten på fettet.
- Krydre kjøttet med salt og pepper.
Grill:
- Forvarm grillen til 165 °C.
- Legg kjøttet på grillristen i ca. 30–45 minutter, til kjernetemperaturen ligger ca. 4 °C under ønsket slutt-temperatur. Hvis du for eksempel ønsker en slutt-temperatur på 58 °C, så ta den av ved 54 °C.
- Tenn grillens SIZZLE ZONE™ og la den varme opp i ca. 5 minutter.
- Legg kjøttet på SIZZLE ZONEN og snu det når det begynner å flamme opp. Grill det til det har en fin farge på begge sider.
- Legg 100 g av smøret på toppen av steken og la den hvile i 5–10 minutter. Vær oppmerksom på at kjernetemperaturen kan stige ytterligere mens steken hviler. Så kontroller eventuelt med et steketermometer, slik at steken ikke overstiger din ønskede kjernetemperatur.
Anrette:
- Skjær kjøttet i skiver på tvers av kjøttfibrene.
- Server resten av smøret på kjøttskivene.