Culottesteg med béarnaisesmør

Culottesteg er et smakfullt stykke oksekjøtt som blir helt enestående når det grilles. I denne oppskriften viser Martin hvordan du enkelt griller culotten ved hjelp av "reverse sear"-metoden. Dette betyr at du først tilbereder kjøttet ved lav temperatur, og deretter gir det en deilig stekeskorpe. Stekeskorpen får vi på grillens SIZZLE ZONE-sidelighter, men har du ikke en slik, kan du enkelt tilberede den på grillens tradisjonelle grillrist.

  • texture Gassgrill
  • restaurant_menu Hovedrett

Ingredienser

Slik gjør du


Forberedelse:

  1. land ingrediensene til smøret. Hvis du ikke har alle ingrediensene, kan du også nøye deg med å blande smør med estragon.
  2. Rens kjøttet for de groveste sener.
  3. Snitt overflaten på fettet.
  4. Krydre kjøttet med salt og pepper.

Grill:

  1. Forvarm grillen til 165 °C.
  2. Legg kjøttet på grillristen i ca. 30–45 minutter, til kjernetemperaturen ligger ca. 4 °C under ønsket slutt-temperatur. Hvis du for eksempel ønsker en slutt-temperatur på 58 °C, så ta den av ved 54 °C.
  3. Tenn grillens SIZZLE ZONE™ og la den varme opp i ca. 5 minutter.
  4. Legg kjøttet på SIZZLE ZONEN og snu det når det begynner å flamme opp. Grill det til det har en fin farge på begge sider.
  5. Legg 100 g av smøret på toppen av steken og la den hvile i 5–10 minutter. Vær oppmerksom på at kjernetemperaturen kan stige ytterligere mens steken hviler. Så kontroller eventuelt med et steketermometer, slik at steken ikke overstiger din ønskede kjernetemperatur.

Anrette:

  1. Skjær kjøttet i skiver på tvers av kjøttfibrene.
  2. Server resten av smøret på kjøttskivene.

Skriv ut oppskriften

arrow_upward