Pasta med reker i tomatsaus

Har du besøkt Italia, har du sikkert også kommet over denne klassikeren på menyen. Den hører i hvert fall hjemme i ethvert italiensk hjem, hvor mamma sikkert har sitt helt eget lille tvist til retten. Oppskriften her er den som Danni fra vårt Pro BBQ Team foretrekker, hvor det brukes hakkede tomater. Alternativt kan du også lage den med cherrytomater og tilsette fløte for å gjøre den ekstra kremet.
  • texture Wok
  • restaurant_menu Hovedrett
  • restaurant_menu Lunsj

Ingredienser

Slik gjør du


Wok:

  1. Kok først pastaen over varmen, hell av vannet og spar det.
  2. Sett wokken over varmen, og tilsett olje og hakket hvitløk. Når det dufter godt av hvitløk, vend inn rekkene.
  3. Når rekkene begynner å bli gyldne, tas de av, men prøv å la hvitløken og oljen være igjen i pannen (bruk gjerne en hullsleiv).
  4. Hell nå boksen med hakkede tomater og pastavannet i sammen med krydderurtene, og skru ned varmen til lav varme.
  5. La det hele småkoke i omtrent 5 minutter, mens du rører rundt.
  6. Smak sausen til med salt og pepper, og vend til slutt inn den kokte pennepastaen og rekkene.
  7. Vend det hele rundt et par ganger og pynt gjerne med noen friske basilikumblader på toppen. Bon appétitt!

Tip:

De hakkede tomatene kan erstattes med ca. 200 g cherrytomater delt i to, og du kan tilsette 1 dl fløte til retten for et ekstra kremet resultat.

Skriv ut oppskriften

arrow_upward