Kylling shawarma på rotisseri

Her får du oppskriften på shawarma med kylling laget på rotisseri, slik man ser det på sin lokale shawarma-restaurant. Her har vi marinert kyllingen i en rekke deilige krydderier, og gitt den et ekstra smaksheving ved hjelp av øl. Vi serverer shawarmaen i et flatbrød med masse deilig grønnsaker – hvordan du gjør det, er selvfølgelig helt opp til deg.

Oppskriften er utarbeidet i samarbeid med ølogfolk.dk.

  • texture Gassgrill
  • restaurant_menu Hovedrett
  • restaurant_menu Lunsj

Ingredienser

Slik gjør du


Forberedelse:

  1. Klargjør kyllingelårene ved å rense dem og fjerne bein og skinn. Du kan med fordel oppbevare beinene og bruke dem til en dag du skal lage kraft.
  2. Bland alle ingrediensene til marinaden i en bolle som også har plass til kyllingen.
  3. Legg nå kyllingene i bollen, og la dem stå i marinaden i minst 6 timer - gjerne over natten. Sørg for at all kyllingen er marinert.

Tilberedning:

  1. Tenn grillens hovedbrennere, og varm opp grillen til mellom 180 °C og 200 °C. Når grillen er varm, kan du med fordel slukke hovedbrennerne og tenne bakbrenneren, hvis grillen har det. Bakbrenneren skal stilles til høy temperatur. Har du ikke bakbrenner, fortsetter du bare med grillens hovedbrennere, men slukk brennerne som er rett under kyllingen, slik at kyllingen får indirekte varme.
  2. Nå er det tid for å sette kyllingstykkene på rotisserispydet. Dryss shawarmakrydder mellom hvert kjøttstykke. Du kan også legge skiver av løk mellom stykkene.
  3. Sørg for at kjøttet sitter godt fast på rotisseriet og fest det med gaflene i hver ende.
  4. Sett nå rotisseriet på grillen og plasser en foliebakke under. Kjøttet skal grilles til kjernetemperaturen er 70-75 °C.
  5. Server med ønsket tilbehør. Vel bekomme!

Skriv ut oppskriften

arrow_upward