Ingredienser
Slik gjør du
Forberedelse:
- Klargjør kyllingelårene ved å rense dem og fjerne bein og skinn. Du kan med fordel oppbevare beinene og bruke dem til en dag du skal lage kraft.
- Bland alle ingrediensene til marinaden i en bolle som også har plass til kyllingen.
- Legg nå kyllingene i bollen, og la dem stå i marinaden i minst 6 timer - gjerne over natten. Sørg for at all kyllingen er marinert.
Tilberedning:
- Tenn grillens hovedbrennere, og varm opp grillen til mellom 180 °C og 200 °C. Når grillen er varm, kan du med fordel slukke hovedbrennerne og tenne bakbrenneren, hvis grillen har det. Bakbrenneren skal stilles til høy temperatur. Har du ikke bakbrenner, fortsetter du bare med grillens hovedbrennere, men slukk brennerne som er rett under kyllingen, slik at kyllingen får indirekte varme.
- Nå er det tid for å sette kyllingstykkene på rotisserispydet. Dryss shawarmakrydder mellom hvert kjøttstykke. Du kan også legge skiver av løk mellom stykkene.
- Sørg for at kjøttet sitter godt fast på rotisseriet og fest det med gaflene i hver ende.
- Sett nå rotisseriet på grillen og plasser en foliebakke under. Kjøttet skal grilles til kjernetemperaturen er 70-75 °C.
- Server med ønsket tilbehør. Vel bekomme!