Elgskav med potetmos og tyttebær

Skav er en tradisjonell samisk type skåret kjøtt som har blitt populær i store deler av Norden. Elgskav er mye brukt i Sverige, så se etter Älgskav i frysedisken neste gang du reiser over Sundet, hvis du vil prøve å kaste deg ut i denne klassiske retten med vilt i woken.
  • texture Wok
  • restaurant_menu Hovedrett
  • restaurant_menu Tilbehør

Ingredienser

Slik gjør du


Tilberedning:

  1. Skrell og kok potetene.
  2. Stek elgskaven i wokpannen til den får farge sammen med gulrot og hvitløk.
  3. Hakk løken.
  4. Rens soppene, og del de største bitene. Skjær purre i strimler.
  5. Tilsett sopp, løk, purre, einerbær, timian og rosmarin. La det steke sammen i noen minutter.
  6. Tilsett fløte, syltetøy og kraft. Rør rundt, og la det koke i et par minutter.
  7. Smak til med sennep, chipotle, salt og pepper. Søtt gjerne sausen med litt ekstra tyttebærsyltetøy.

Servering:

  1. Server skaven oppå presset potetmos og naturligvis enda mer tyttebærsyltetøy.
  2. Dryss til slutt rikelig med hakket persille over retten. Velbekomme!

Skriv ut oppskriften

arrow_upward