Ingredienser
Slik gjør du
Klargjør ingrediensene:
- Skjær gulrøttene i staver.
- Skjær vårløken i tynne halve skiver.
- Skjær og hakk pak choi grovt.
- Hakk eller press hvitløken i små biter.
- Riv ingefæren så fint som mulig.
- Hakk chilien så fint som mulig.
Kok nudlene:
- Sett en stor kjele med vann til koking.
- Kok nudlene i kjelen med vann i 2–3 minutter.
- Etter koking, ta vare på ca. 1 dl av kokevannet.
- Rør nudlene med det oppbevarte kokevannet og hoisinsausen.
- Sett på lokk, og la dem stå.
Wok:
- Varm opp wokpannen i ca. 1 minutt, og hell litt solsikkeolje i.
- Stek gulrøttene i 4-6 minutter.
- Tilsett pak choi, hvitløk, ingefær og eventuelt limeblader.
- Smak til med litt salt. Når det har stekt på høy varme i 2-4 minutter, tas grønnsakene ut og legges i en skål.
- Varm opp wokpannen igjen med litt solsikkeolje.
- Stek oksekjøttet i 4-6 minutter på full varme, og tilsett deretter soyasausen og grønnsakene fra skålen.
- Vend alt sammen i 1 minutt.
- Deretter tilsettes nudlene i wokpannen og vendes rundt i 1 minutt på middels varme.
Servering:
Anrett retten på tallerkenen og topp med chili og peanøtter.