Stekte nudler med oksekjøtt og pak choi

Her får du en super velsmakende wokrett med udon-nudler, oksekjøtt, vårløk og pak choi – ja, kjære barn har mange navn. Pad Thai-retten krydres med hvitløk og chili, og toppes med peanøtter.

  • texture Wok
  • restaurant_menu Hovedrett

Ingredienser

Slik gjør du


Klargjør ingrediensene:

  1. Skjær gulrøttene i staver.
  2. Skjær vårløken i tynne halve skiver.
  3. Skjær og hakk pak choi grovt.
  4. Hakk eller press hvitløken i små biter.
  5. Riv ingefæren så fint som mulig.
  6. Hakk chilien så fint som mulig.

Kok nudlene:

  1. Sett en stor kjele med vann til koking.
  2. Kok nudlene i kjelen med vann i 2–3 minutter.
  3. Etter koking, ta vare på ca. 1 dl av kokevannet.
  4. Rør nudlene med det oppbevarte kokevannet og hoisinsausen.
  5. Sett på lokk, og la dem stå.

Wok:

  1. Varm opp wokpannen i ca. 1 minutt, og hell litt solsikkeolje i.
  2. Stek gulrøttene i 4-6 minutter.
  3. Tilsett pak choi, hvitløk, ingefær og eventuelt limeblader.
  4. Smak til med litt salt. Når det har stekt på høy varme i 2-4 minutter, tas grønnsakene ut og legges i en skål.
  5. Varm opp wokpannen igjen med litt solsikkeolje.
  6. Stek oksekjøttet i 4-6 minutter på full varme, og tilsett deretter soyasausen og grønnsakene fra skålen.
  7. Vend alt sammen i 1 minutt.
  8. Deretter tilsettes nudlene i wokpannen og vendes rundt i 1 minutt på middels varme.

Servering:

Anrett retten på tallerkenen og topp med chili og peanøtter.

Skriv ut oppskriften

arrow_upward