Hvis du har besøkt Hellas, har du garantert smakt deres versjon av grillspyd kalt souvlaki. I denne oppskriften viser Mads Niemann hvordan du enkelt kan lage souvlaki på din gassgrill. Vi gir selvfølgelig souvlakien litt ekstra gresk selskap, og serverer den med et godt flatbrød, salat og en tzatziki som er fullpakket med hvitløk.
texture
Gassgrill
restaurant_menu
Hovedrett
Ingredienser
Slik gjør du
Marinda:
Kombiner alle ingrediensene til marinaden i en bolle og rør godt rundt. Juster smaken etter behov.
Fjern sener fra kjøttet og skjær det opp i munnstore biter på ca. 2 cm.
Ha kjøttet i bollen med marinaden og sørg for å jobbe marinaden godt inn i kjøttet.
Dekk bollen med plastfolie og sett den i kjøleskapet. La kjøttet marinere i minimum 3 timer – gjerne over natten.
Tzatziki:
Riv agurkene og vend dem med salt.
La dem trekke i 5-10 minutter.
Legg agurkene i en sil og press ut all væsken fra agurkene.
Rør agurkene sammen med gresk yoghurt, og smak til med hvitløk, olivenolje, salt og pepper.
Hvis du bruker grillspyd av tre, så legg dem i en bolle med kaldt vann i en time før bruk.
Tilberedning:
Tre kjøttet på grillspyd. Legg dem på grillen og grill dem i ca. 10 minutter over direkte varme. Gjerne over SIZZLE ZONE™ for ekstra smak. Vend dem etter behov.
Til servering: greske pitabrød/gyros, tomater, rødløk, agurk og frisk mynte.