Churros stammer fra Spania og er deres bud på vafler. Den spanske opprinnelse er også grunnen til at mange kaller dem "spansk rør" på dansk. Deigen minner mye om en vannbakkelsedeig, men i stedet for å bake deigen i ovnen, sprøytes den ut i lange rør og frityrstekes.
Tradisjonelt har deigen ingen sukker, men får i stedet sødme fra sukkeret som de rulles i etter tilberedning. Vi foretrekker imidlertid å gi deigen litt sukker og vanilje, men det kan man eksperimentere med alt etter hvor søt man liker det.
texture
Wok
restaurant_menu
Dessert
Ingredienser
Slik gjør du
Forberedelse:
Hell vann, smør, sukker og salt i en gryte.
Kok opp.
Bland alt melet på én gang. Rør rundt til deigen samler seg og slipper gryten.
Ta gryten av varmen og la deigen kjøle seg ned.
Når deigen er litenfingervarm, skal du røre inn ett egg om gangen.
Avslutt med å tilsette vaniljesukker.
Forbered en bolle med sukker, og eventuelt kanel, til å rulle de varme churros i.
Tilberedning:
Varm opp oljen i wok eller paellapanne. Den skal være omtrent 180 °C. Gjør eventuelt en test med en liten klump deig. Hvis oljen bobler og deigen flyter, er oljen klar.
Legg deigen i en sprøytepose med en stjernetipp i enden.
Sprøyt deigen direkte i oljen. Klipp deigen med en saks når ønsket størrelse av churros er sprøytet ut.
Stek til de er gyllenbrune. La dem renne av på litt kjøkkenpapir og vend deretter i sukker og kanel.
Servering:
Spis churrosene som de er, eller med sjokoladesaus og softis. Vel bekomme!