Paella er en spansk risrett som kan tilberedes med reker, skalldyr, chorizo og grønnsaker. Her får du en oppskrift på paella med blandede skalldyr – og du kan selv leke videre med de ingrediensene du ønsker.
Spansk paella er vanligvis deilig fet av god olivenolje og sees ofte med flere forskjellige fisker, blekkspruter, muslinger eller jomfruhummere. Vi har spart litt på oljen, men du kan øke mengden hvis du ønsker. Paella får smak og farge fra safran, som er helt avgjørende for at paellaen skal smake og lukte riktig.
texture
Wok
restaurant_menu
Hovedrett
Ingredienser
Slik gjør du
Tilberedning:
Hak løkene og svits dem myke i olje i paellapannen.
Rør inn knust hvitløk, safran og ris, og la det småsteke i noen minutter.
Hell i buljong og vin, og la det småkoke under lokk i ca. 10 minutter.
Skjær chilipepperen i to, fjern frøene og skjær den i fine strimler.
Tilsett hakkede tomater, blekksprut, timianblader og chili i risen, og krydre med salt og pepper.
Legg lokket på og la det koke i ytterligere 6-7 minutter.
Tilsett reker og bland det litt. Legg muslinger oppå.
La retten småkoke i et par minutter før servering.