Stekte nudler med tigerreker

Stekte nudler eller Pad Thai med tigerreker er en ekte favorittrett blant de fleste som liker skalldyr. I denne versjonen får tigerreker selskap av rødløk, paprika, bønnestengler og vårløk i wokken. Oppskriften her er laget av madfar.dk.

  • texture Wok
  • restaurant_menu Hovedrett

Ingredienser

Slik gjør du


Nudler:

  1. Legg nudlene i en bolle med litt salt, og hell deretter kokende vann over.
  2. Når nudlene er møre, men fortsatt al dente, skal de siles og legges på et rent kjøkkenhåndkle.

Klargjør:

  1. Skjær alle grønnsakene og gjør dem klare til du skal wokke.
  2. Bland karri og chili med 2 ss vann og krydre rekene med blandingen.

Tilbered:

  1. Varm wokken godt opp og gi den litt olje (1 ss), ha egget i og lag scrambled egg, trekk det opp på siden av wokken.
  2. Tilsett litt mer olje. Ha løkene i og bland dem med egget, wok i 30 sekunder. Vi steker på veldig høy varme, så rør godt rundt med en palett mens du steker.
  3. Trekk løk/egg opp på siden av wokken.
  4. Ha på olje og tilsett rød paprika, bland med det øvrige i wokken.
  5. Trekk det opp på siden, tilsett olje og wok rekene. Vend rekene så de stekes på begge sider og bland med resten av wokken, varm opp i et par minutter.
  6. Bland inn bønnespirene.

Ferdiggjøre:

  1. Vend nå en god håndfull nudler i wokken og bland godt sammen, varm opp i 1 minutt og tilsett sausen.
  2. Sausen skal blandes godt med alt i wokken, varm det hele igjennom i 1 minutt.
  3. Anrett og server med finhakket vårløk og frisk koriander.

Skriv ut oppskriften

arrow_upward