Ingredienser
Slik gjør du
Klargjøring:
- Ta ut biffene fra kjøleskapet i god tid – minimum 30 min. før grilling.
Grillen:
-
Smør litt matolje på grillristen der du vil legge biffene.
-
Varm grillen godt opp – altså mye varme, så risten blir skikkelig varm.
Tilberedning på grillen:
-
Krydre biffene godt med salt og pepper på begge sider.
-
Når grillristen er rykende varm, legger du biffene direkte over varmen. Det vil si at brennerne skal være tent under området hvor du vil grille biffene.
-
En god tommelfingerregel for en rød til medium-grillet biff, er at den skal ha like mange minutter på hver side som biffen er tykk i centimeter. Så hvis biffen er 3 cm tykk, skal biffen ha ca. 3 min. på hver side.
-
Når biffene har fått halvparten av tiden på hver side, vender du dem 90° og legger dem på et nytt sted på risten for å få de fine grillstripene. Det er kun kosmetikk, men det ser lekkert ut.
-
Når biffene har fått like mange minutter på hver side som de er tykke i centimeter, er de røde til medium. Hvis du ønsker at biffene skal være medium til gjennomstekte, er det nå du skal legge dem på indirekte varme på grillen. Det betyr at du legger dem et sted på grillristen hvor brennerne er slukket under. Der skal de få ca. 4 min. per cm de er tykke. Da er biffene medium til gjennomstekte. Siden varmen er indirekte, trenger du ikke å snu biffene, så du kan trygt la dem ligge i ca. 8 min. på samme side, hvis biffen er 2 cm tykk.
-
Ta biffene av grillen, og la dem hvile i like mange minutter som de har stekt på grillen.
-
Dryss litt ekstra flaksalt på før servering.