Cheeseburger

Finnes det noe bedre enn en grillet burger med deilige biffer, mye ost og masse bacon? Det krever litt handling, men det meste har du trolig allerede i kjøleskapet, og så er oppskriften selvfølgelig enkel og utrolig smakfull.

  • texture Gassgrill
  • restaurant_menu Hovedrett
  • restaurant_menu Lunsj

Ingredienser

Slik gjør du


Forberedelse:

  1. Lag først en chutney ved å hakke soltørkede tomater, grillet squash og cornichoner i skiver. Ha alt i en bolle, og tilsett olje fra tomatene til du synes konsistensen er riktig.
  2. Form og krydre burgerne med BBQ-krydder eller en god rub.

Grillen:

  1. Hvis du vil lage burgeren på Napoleon Kull- og Røykebakke (det kan vi anbefale), så er det nå den skal på grillen. Fjern Sear Plates™ og legg bakken direkte over brennerørene.
  2. Hell kull på og tenn brennerne under bakken på maksimum. Sørg for at grilllokket er åpent. Etter ca. 10 min (det kan variere fra grill til grill) er kullene forholdsvis hvite og klare.
  3. Gjør grillen klar til direkte varme med kull på den ene siden av grillen, og ha en kald sone på den andre siden.
  4. Hvis du ikke har en Kull- og Røykebakke, gjør du grillen klar til direkte varme på ca. 2/3 av grillen.

Glaserte løk:

  1. Sett wokpannen på grillen – enten på kullene, brenneren, sidebluss eller SIZZLE ZONE™.
  2. Mens wokpannen blir godt varm, skjærer du løkene i ringer.
  3. Tilsett en klatt smør når wokpannen er så varm at smøret syder med en gang.
    Tilsett deretter løkene. Surr dem lett, og hell balsamico i wokpannen.
  4. La det hele koke inn, og tilsett honning.
  5. Sett wokpannen til side til senere. De glaserte løkene trenger nemlig ikke å være varme når de spises.

Tilberedning på grillen:

  1. Sett pannen (f.eks. en sizzlepanne) på grillen, og varm den opp. Ha bacon i pannen når den er varm, og stek det til det er sprøtt.
  2. Mens baconet blir sprøtt, griller du burgerne. Grill dem direkte over kullene i 2-3 min på hver side.
  3. Når burgerne er nesten ferdige, legger du 1-2 skiver cheddarost på hver burger, og flytter dem til den ‘kalde sonen’ på grillen.
  4. Siste steg er å grille hamburgerbollene. Det gjør du lett på grillens varmehylle.
  5. Når de er ferdige, tar du dem av grillen

Anretning:

  1. Skjær hamburgerbollene over.
  2. Smør majones på hver side.
  3. Smør et godt lag chutney på den nederste av begge bollene.
  4. Legg burgerne med ost på chutneyen.
  5. Legg de glaserte løkene på osten.
  6. Deretter legger du baconet, og fordel skivene etter behov.
  7. Vær raus med ketchup, legg på den øverste bollen, og voilà! To BBQ Cheeseburgere klare til å bli spist.

Skriv ut oppskriften

arrow_upward