Krydret kylling på gassgrill

Enkelt og greit – her får du oppskriften på en klassiker, nemlig grillet kylling. Selv om kyllingen må deles opp først, lover vi en lett fremgangsmåte for saftig og deilig kylling på grillen.

  • texture Gassgrill
  • restaurant_menu Hovedrett

Ingredienser

Slik gjør du


Klargjøring:

  1. Start med å dele kyllingen i åtte deler. Du skal ende opp med to bryststykker, to vinger, to klubber og to lår.
  2. Prøv å beholde skinnet på kyllingen når du deler den opp.
  3. Etter at du har delt kyllingen i åtte deler, krydrer du stykkene med salt, pepper og godt med BBQ-krydder.

Grillen:

  1. Gjør klar gassgrillen slik at du kan grille med både direkte og indirekte varme. Dette gjør du ved å tenne brennerne på den ene siden av grillen og la den andre siden være av.

Tilberedning på grillen:

  1. Start med å grille kyllingbrystene på direkte varme, altså rett over de tente brennerne.
  2. Flytt deretter bryststykkene over på indirekte varme og la dem ligge i 5–7 minutter. Husk å ikke bruke samme grilltang eller skjærefjøl til rått og stekt kjøtt.
  3. Gjenta samme prosess med lår og klubber – grill dem først på direkte varme, og flytt dem deretter til indirekte varme. La dem ligge på indirekte varme i 5–7 minutter.
  4. Til slutt er det vingenes tur. De trenger kortere tid enn resten av kyllingen, så de grilles til sist. Etterpå flyttes de også over til indirekte varme.
  5. Når alle kyllingdelene er på indirekte varme, la dem grille videre i ca. 10 minutter, avhengig av størrelsen på stykkene.
  6. Kyllingen skal ha en kjernetemperatur på 75 °C, så bruk et termometer for å sjekke når den er ferdig.

Skriv ut oppskriften

arrow_upward