Drumsticks - grillet kyllinglår

Drumsticks er kyllinglår som har fått godt med krydder og BBQ-saus. Det smaker herlig, og det er billig å lage. Du bestemmer selv om du vil kjøpe en god rub og BBQ-saus, eller om du vil lage hjemmelagde versjoner. Uansett hva du velger, er retten enkel å lage, men du sparer klart litt tid ved å kjøpe ferdige produkter. Til gjengjeld smaker vår hjemmelagde versjon fantastisk. Vi griller mais til, og oppskriften på dem finner du også her på siden.

I oppskriftsvideoen griller vi på en Napoleon Rogue® 425 gassgrill.

  • texture Gassgrill
  • restaurant_menu Snack
  • restaurant_menu Hovedrett
  • restaurant_menu Lunsj

Ingredienser

Slik gjør du


BBQ rubben:

  1. Bland alle ingrediensene godt. Har du en mini-blender, kan du gjerne blende rubben slik at den blir helt fin.

BBQ sausen:

  1. Bland alle ingrediensene i en gryte. La det koke i en time, til det har en passende konsistens.

Grillen:

  1. Tenn grillen på middels varme på halvparten av brennerne. Da har du gjort klart for både direkte varme og indirekte varme.

Klargjøring:

  1. Krydre kyllingene med rub, og pass på at det dekker godt.

Tilberedning på grillen:

  1. Ha litt olje på grillristen, men vær forsiktig så du ikke brenner deg. Fukt for eksempel et stykke kjøkkenpapir i oljen og hold det med en tang.
  2. Legg kyllinglårene på grillen på den siden av grillristen hvor brennerne er tent under.
  3. Vend kyllinglårene ca. hvert 5. minutt, så hvert lår blir grillet på tre sider.
  4. Når kyllingene er brunet i ca. 15 minutter, legger du dem over på den siden av grillristen hvor varmen er skrudd av.
  5. Pensle kyllinglårene et par ganger underveis med et godt lag BBQ-saus.
  6. Kyllinglårene skal ha ca. 15 minutter ved indirekte varme. Deretter er de ferdige.

Skriv ut oppskriften

arrow_upward