Ingredienser
Slik gjør du
BBQ rubben:
- Bland alle ingrediensene godt. Har du en mini-blender, kan du gjerne blende rubben slik at den blir helt fin.
BBQ sausen:
- Bland alle ingrediensene i en gryte. La det koke i en time, til det har en passende konsistens.
Grillen:
- Tenn grillen på middels varme på halvparten av brennerne. Da har du gjort klart for både direkte varme og indirekte varme.
Klargjøring:
- Krydre kyllingene med rub, og pass på at det dekker godt.
Tilberedning på grillen:
- Ha litt olje på grillristen, men vær forsiktig så du ikke brenner deg. Fukt for eksempel et stykke kjøkkenpapir i oljen og hold det med en tang.
- Legg kyllinglårene på grillen på den siden av grillristen hvor brennerne er tent under.
- Vend kyllinglårene ca. hvert 5. minutt, så hvert lår blir grillet på tre sider.
- Når kyllingene er brunet i ca. 15 minutter, legger du dem over på den siden av grillristen hvor varmen er skrudd av.
- Pensle kyllinglårene et par ganger underveis med et godt lag BBQ-saus.
- Kyllinglårene skal ha ca. 15 minutter ved indirekte varme. Deretter er de ferdige.