Ingredienser
Slik gjør du
Røren:
- Pisk melk og egg godt sammen i en bolle.
- Smelt smøret, men pass på at det ikke blir brunt.
- Tilsett smøret i blandingen.
- Bland mel, sukker, salt og vaniljesukker sammen.
- Pisk det godt inn i væsken.
Grillen:
- Plasser stekeplaten i grillen og varm den opp i 7–8 minutter. Bruk gjerne direkte varme ved å tenne brennerne under stekeplaten på middels varme. Grillen bør være ca. 200 °C.
- Slå på SIZZLE ZONE™ på middels-lav varme, og sett woken der for å varme den godt opp.
Tilberedning på grillen:
- Ha litt smør eller fettspray på stekeplaten.
- Hell røren i en mugge for enkel helling.
- Hell røre på stekeplaten og lag små sirkler med en diameter på 18–20 cm. De skal være tynne, slik at de er lette å brette.
- Stek pannekakene i ca. 2 minutter på hver side. Husk å lukke lokket for å holde grillen varm. På den store Napoleon stekeplaten er det plass til fire pannekaker om gangen. Ha litt nytt smør på platen for hver ny omgang.
- Når pannekakene er ferdigstekte, legg på litt mer smør og fortsett med neste runde.
Karamellsaus:
- Hell sukkeret i woken, og la det smelte og bli brunt.
- Tilsett smøret, og la det smelte helt.
- Ha i mandelflakene.
- Flamber ved å helle Grand Marnier i woken, og tenn på med en lang lighter. La det brenne i noen sekunder.
- Tilsett appelsinjuice og hylleblomstsaft. Når du gjør dette, slukker du samtidig flammen.
- Smak til med revet appelsinskall. Pass på å kun rive det ytterste skallet og ikke det hvite, da det kan gi en bitter smak.
- La karamellsausen koke inn noen minutter. Når den bruser opp, er den ferdig.
Anretning:
- Ta woken av SIZZLE ZONE™.
- Brett pannekakene to ganger, slik at de blir små trekanter.
- Legg dem i woken med karamellsausen, og la dem trekke litt.
- Server gjerne med en god vaniljeis til.