Crêpes Suzette – flamberte pannekaker

Vi elsker pannekaker i alle varianter, spesielt når de er dekket med hjemmelaget karamellsaus. Utfordringen er som regel at det kan ta litt tid å steke pannekakene én og én i en vanlig panne – men hvis du bruker en stekeplate, kan du enkelt lage 4 pannekaker samtidig. Vi flamberer pannekakene våre og lar dem trekke i en frisk karamellblanding med appelsin og hylleblomst.

  • texture Gassgrill
  • restaurant_menu Dessert
  • restaurant_menu Snack

Ingredienser

Slik gjør du


Røren:

  1. Pisk melk og egg godt sammen i en bolle.
  2. Smelt smøret, men pass på at det ikke blir brunt.
  3. Tilsett smøret i blandingen.
  4. Bland mel, sukker, salt og vaniljesukker sammen.
  5. Pisk det godt inn i væsken.

Grillen:

  1. Plasser stekeplaten i grillen og varm den opp i 7–8 minutter. Bruk gjerne direkte varme ved å tenne brennerne under stekeplaten på middels varme. Grillen bør være ca. 200 °C.
  2. Slå på SIZZLE ZONE™ på middels-lav varme, og sett woken der for å varme den godt opp.

Tilberedning på grillen:

  1. Ha litt smør eller fettspray på stekeplaten.
  2. Hell røren i en mugge for enkel helling.
  3. Hell røre på stekeplaten og lag små sirkler med en diameter på 18–20 cm. De skal være tynne, slik at de er lette å brette.
  4. Stek pannekakene i ca. 2 minutter på hver side. Husk å lukke lokket for å holde grillen varm. På den store Napoleon stekeplaten er det plass til fire pannekaker om gangen. Ha litt nytt smør på platen for hver ny omgang.
  5. Når pannekakene er ferdigstekte, legg på litt mer smør og fortsett med neste runde.

Karamellsaus:

  1. Hell sukkeret i woken, og la det smelte og bli brunt.
  2. Tilsett smøret, og la det smelte helt.
  3. Ha i mandelflakene.
  4. Flamber ved å helle Grand Marnier i woken, og tenn på med en lang lighter. La det brenne i noen sekunder.
  5. Tilsett appelsinjuice og hylleblomstsaft. Når du gjør dette, slukker du samtidig flammen.
  6. Smak til med revet appelsinskall. Pass på å kun rive det ytterste skallet og ikke det hvite, da det kan gi en bitter smak.
  7. La karamellsausen koke inn noen minutter. Når den bruser opp, er den ferdig.

Anretning:

  1. Ta woken av SIZZLE ZONE™.
  2. Brett pannekakene to ganger, slik at de blir små trekanter.
  3. Legg dem i woken med karamellsausen, og la dem trekke litt.
  4. Server gjerne med en god vaniljeis til.

Skriv ut oppskriften

arrow_upward