Amerikanske pannekaker

Amerikanske pannekaker smaker fantastisk, og hvem kan vel ikke alltid spise en pannekake? Utfordringen er som regel at det kan ta litt tid å steke pannekakene én om gangen i en vanlig stekepanne – men hvis du bruker en stekeplate, kan du raskt lage seks amerikanske pannekaker samtidig, og plutselig går det unna.

De amerikanske pannekakene er litt tykkere og har en mer fyldig konsistens enn den klassiske pannekaken, og de passer perfekt til brunch eller som en ettermiddagsdessert.

  • texture Gassgrill
  • restaurant_menu Dessert
  • restaurant_menu Snack

Ingredienser

Slik gjør du


Røren:

  1. Smelt smøret, men pass på at det ikke blir brunt.
  2. Bland smøret sammen med melk, egg og sukker i en bolle eller kjøkkenmaskin. Pisk det godt sammen.
  3. Tilsett vaniljesukker, bakepulver og salt.
  4. Ha i melet litt etter litt, til du får en jevn røre.

 

Grillen:

  1. Legg stekeplaten på grillen og varm den opp i ca. 10 minutter. Bruk gjerne direkte varme ved å tenne brenneren under stekeplaten. Grillen bør være rundt 200 °C.

Tilberedning på grillen:

  1. Ha litt smør eller en fett-spray på stekeplaten.
  2. Hell eventuelt røren over i en mugge, slik at den er lettere å helle på stekeplaten.
  3. Hell røre på stekeplaten og lag små pannekaker, ca. 12 cm i diameter.
  4. Grill pannekakene i ca. 2 minutter på hver side. Husk å lukke lokket, slik at grillen holder varmen. På den store Napoleon-stekeplaten er det plass til seks pannekaker om gangen. Ha i litt nytt smør for hver runde med pannekaker.

Skriv ut oppskriften

arrow_upward