Ingredienser
Slik gjør du
Røren:
- Smelt smøret, men pass på at det ikke blir brunt.
- Bland smøret sammen med melk, egg og sukker i en bolle eller kjøkkenmaskin. Pisk det godt sammen.
- Tilsett vaniljesukker, bakepulver og salt.
- Ha i melet litt etter litt, til du får en jevn røre.
Grillen:
- Legg stekeplaten på grillen og varm den opp i ca. 10 minutter. Bruk gjerne direkte varme ved å tenne brenneren under stekeplaten. Grillen bør være rundt 200 °C.
Tilberedning på grillen:
- Ha litt smør eller en fett-spray på stekeplaten.
- Hell eventuelt røren over i en mugge, slik at den er lettere å helle på stekeplaten.
- Hell røre på stekeplaten og lag små pannekaker, ca. 12 cm i diameter.
- Grill pannekakene i ca. 2 minutter på hver side. Husk å lukke lokket, slik at grillen holder varmen. På den store Napoleon-stekeplaten er det plass til seks pannekaker om gangen. Ha i litt nytt smør for hver runde med pannekaker.