Cowboy steak

Saftig cowboy steak penslet med rikelig med smør og urter og perfekt flambert på SIZZLE ZONEN – dette er ren grillglede! Først gir vi biffen en nydelig stekeskorpe over flammene på grillens SIZZLE ZONE™, og deretter får den hvile ferdig på indirekte varme mens den sakte bader i smør, hvitløk og timian.

En cowboy steak er en ribeye med bein, men uten det lange skaftet som du finner på en tomahawk steak. Smaken og mørheten er derimot den samme, så du kan enkelt bytte ut cowboy steaken med en tomahawk og tilberede den på akkurat samme måte.

  • texture Gassgrill
  • restaurant_menu Hovedrett
  • restaurant_menu Lunsj

Ingredienser

Slik gjør du


  1. Tenn grillen på ca. 200 grader med indirekte varme.
  2. Smelt smør, olivenolje, timian, hvitløk, salt og pepper i en gryte på din SIZZLE ZONE™.
  3. Krydre cowboy steaken godt med salt og pepper på begge sider.
  4. Flytt gryten med smørblandingen over på grillristen ved indirekte varme slik at den holdes varm – men pass på at den ikke brenner seg.
  5. Legg cowboy steaken på SIZZLE ZONE™ sidebrenneren, og brun den godt på begge sider – gjerne også på kantene.
  6. Legg kjøttet over på grillen og pensle det med litt av smørblandingen.
  7. La det steke videre rolig og tilsett mer av smørblandingen underveis.
  8. Når kjøttet har nådd ca. 52 °C, tas det av grillen. For oss tok det omtrent 45 minutter, men tiden kan variere avhengig av tykkelsen på kjøttet. Du kan eventuelt gi kjøttet litt kortere eller lengre tid, avhengig av hvor rødt eller gjennomstekt du vil ha det. Vårt resultat ble perfekt rosa.
  9. La kjøttet hvile i minst 5 minutter. Når kjøttet hviler, vil kjernetemperaturen øke, så vær oppmerksom på dette i forhold til dine preferanser. Vi anbefaler å skjære opp biffen når den når mellom 55-57 °C.
  10. Skjær kjøttet i ønskede biter og server.

Hvis du ikke har en SIZZLE ZONE™:

Skriv ut oppskriften

arrow_upward