Ingredienser
Slik gjør du
- Fjern skallet og hodene fra reiene – både skall og hoder skal brukes. Fjern også tarmen fra reiene – dette gjøres enklest ved å skjære opp ryggen og fjerne tarmen.
- Sett wokken på din HOT WOK, og la wokken bli godt varm. Ha i litt olje, og stek skallene og hodene fra reiene.
- Hell så vannet over skallene og la miksen komme opp og småkoke. Miksuren skal småkoke i ca. 15 minutter.
- I mellomtiden, skjær galanga i 5-7 skiver, sitrongress i 4 biter og åpne bitene med et slag fra enden av skaftet av kniven din.
- Skjær chiliene i små biter, champignonene i kvarter og hakk sjalottløk fint.
- Etter 15 minutter, sil fra skallene, og ha fonden tilbake i wokken sammen med kyllingebuljongterning, galanga, sitrongress, champignon, sjalottløk og limeblader.
- La suppen småkoke i 5 minutter.
- Tilsett reiene, fiskesaus og chilipasta.
- La suppen småkoke i ytterligere 1 minutt, og slukk så for varmen.
- Rør inn kokosmelk, og smak suppen godt til med limesaft og salt.
- Server suppen med koriander på toppen. Vel bekomme.
Tips:
Suppen har noen ingredienser som man ofte lar bli igjen i retten ved servering, men som man lar bli i skålen hvis man får noen av dem med i porsjonen, da de mest er med for aromaen, men er for kraftige i smaken til å spise. Limeblader, sitrongress og galanga lar jeg derfor bli igjen i skålen min.