Tom yum goong

Her får du oppskriften på en av Thailands mest kjente og elskede supper: Tom yum goong. Suppen får en fantastisk smak ved hjelp av sitrongress, limeblader, galanga, samt chilipasta som gir den det helt rette krydrede spark. Tradisjonelt serveres retten med ris, men du kan også lage en porsjon nudler som serveres i suppen.

Galanga og limeblader finnes sjelden i supermarkeder, så der må du besøke en butikk som spesialiserer seg på asiatiske matvarer. Suppen blir ikke like god hvis man unnlater disse ingrediensene eller prøver å erstatte dem med alternativer, så ta heller en tur innom en asiatisk butikk eller bestill det på nett.

Oppskriften er utviklet i samarbeid med Julia Olsen, Onekitchenblog.

  • texture Wok
  • restaurant_menu Hovedrett
  • restaurant_menu Forret
  • restaurant_menu Lunsj

Ingredienser

Slik gjør du


  1. Fjern skallet og hodene fra reiene – både skall og hoder skal brukes. Fjern også tarmen fra reiene – dette gjøres enklest ved å skjære opp ryggen og fjerne tarmen.
  2. Sett wokken på din HOT WOK, og la wokken bli godt varm. Ha i litt olje, og stek skallene og hodene fra reiene.
  3. Hell så vannet over skallene og la miksen komme opp og småkoke. Miksuren skal småkoke i ca. 15 minutter.
  4. I mellomtiden, skjær galanga i 5-7 skiver, sitrongress i 4 biter og åpne bitene med et slag fra enden av skaftet av kniven din.
  5. Skjær chiliene i små biter, champignonene i kvarter og hakk sjalottløk fint.
  6. Etter 15 minutter, sil fra skallene, og ha fonden tilbake i wokken sammen med kyllingebuljongterning, galanga, sitrongress, champignon, sjalottløk og limeblader.
  7. La suppen småkoke i 5 minutter.
  8. Tilsett reiene, fiskesaus og chilipasta.
  9. La suppen småkoke i ytterligere 1 minutt, og slukk så for varmen.
  10. Rør inn kokosmelk, og smak suppen godt til med limesaft og salt.
  11. Server suppen med koriander på toppen. Vel bekomme.

Tips:

Suppen har noen ingredienser som man ofte lar bli igjen i retten ved servering, men som man lar bli i skålen hvis man får noen av dem med i porsjonen, da de mest er med for aromaen, men er for kraftige i smaken til å spise. Limeblader, sitrongress og galanga lar jeg derfor bli igjen i skålen min.

Skriv ut oppskriften

arrow_upward