Ingredienser
Slik gjør du
Fôring av surdeig:
- Rør sammen alle ingrediensene og la den stå dekket på kjøkkenbordet i ca. 6 timer.
- En time før surdeigen din er aktiv, setter du brøddeigen i autolyse. Dette gjør vi for å aktivere enzymene i melet og for å få proteinene til å begynne utviklingen av gluten-nettverket.
- Bland 160 gram vann med melet, dekk autolysedeigen til, og la den stå i 1 time til surdeigen er aktiv.
- Tilsett deretter surdeigen og salt til brøddeigen, og elt deigen med en kjøkkenmaskin til den er elastisk og smidig.
- Smør en margretheskål eller kondibøtte med olivenolje og la deigen heve her i dekket tilstanden på kjøkkenbordet i 3-5 timer. Deigen skal heve ca. 30-40%.
- Legg deigen i kjøleskapet og la den kaldheve til dagen etter.
- Ta deigen ut av kjøleskapet 1 time før pizzaene skal lages.
- Dryss litt mel på kjøkkenbordet og vend deigen ut her. Trykk deigen ut i en sirkel med fingrene, men hold deg 1-2 cm fra kanten, avhengig av hvor mye skorpe du ønsker.
- Strekk forsiktig pizzadeigen ut til passende størrelse, mens du vrir deigen rundt i sirkulære bevegelser på kjøkkenbordet.
Tomatsaus:
- Skrell hvitløksfeddet, og bland det sammen med de øvrige ingrediensene.
- Smaken kan intensiveres ytterligere ved å koke sausen i 4-5 minutter.
- Smak til sausen med salt og pepper.
Semi-tørkede tomater:
- Tomatene skjæres i to og drysses med grovt salt, rosmarinblader, sukker, eplecidereddik og litt olivenolje.
- Stek tomatene i ovnen ved 100 °C i ca. 4 timer.
Fyll:
- Legg chorizo, kantareller, sjalottløk og gorgonzola på pizzaen din.
Grill:
- Sett den inn i pizzaindsatsen på grillen. Vri den hvert 20. sekund.
- Pizzaen skal stekes i 2-3 minutter totalt.
Servering:
- Når pizzaen er ferdigbakt, kan semi-dried tomater, ruccola, burrata og balsamico-glace tilsettes.