Pizza med chorizo og burrataost

Her viser vi hvordan du lager en deilig, sprø pizza, som toppes med blant annet chorizo, kantareller og burrataost. Pizzadeigen lages med surdeig, og vi bruker Napoleons pizzainnlegg for å få en skikkelig høy varme som gir den perfekte sprøheten til pizzaen. Hvis du ikke ønsker å lage pizzadeigen fra bunnen av, kan du også enkelt kjøpe en god, ferdiglaget deig.
  • texture Gassgrill
  • restaurant_menu Hovedrett
  • restaurant_menu Lunsj

Ingredienser

Slik gjør du


Fôring av surdeig:

  1. Rør sammen alle ingrediensene og la den stå dekket på kjøkkenbordet i ca. 6 timer.
  2. En time før surdeigen din er aktiv, setter du brøddeigen i autolyse. Dette gjør vi for å aktivere enzymene i melet og for å få proteinene til å begynne utviklingen av gluten-nettverket.
  3. Bland 160 gram vann med melet, dekk autolysedeigen til, og la den stå i 1 time til surdeigen er aktiv.
  4. Tilsett deretter surdeigen og salt til brøddeigen, og elt deigen med en kjøkkenmaskin til den er elastisk og smidig.
  5. Smør en margretheskål eller kondibøtte med olivenolje og la deigen heve her i dekket tilstanden på kjøkkenbordet i 3-5 timer. Deigen skal heve ca. 30-40%.
  6. Legg deigen i kjøleskapet og la den kaldheve til dagen etter.
  7. Ta deigen ut av kjøleskapet 1 time før pizzaene skal lages.
  8. Dryss litt mel på kjøkkenbordet og vend deigen ut her. Trykk deigen ut i en sirkel med fingrene, men hold deg 1-2 cm fra kanten, avhengig av hvor mye skorpe du ønsker.
  9. Strekk forsiktig pizzadeigen ut til passende størrelse, mens du vrir deigen rundt i sirkulære bevegelser på kjøkkenbordet.

Tomatsaus:

  1. Skrell hvitløksfeddet, og bland det sammen med de øvrige ingrediensene.
  2. Smaken kan intensiveres ytterligere ved å koke sausen i 4-5 minutter.
  3. Smak til sausen med salt og pepper.

Semi-tørkede tomater:

  1. Tomatene skjæres i to og drysses med grovt salt, rosmarinblader, sukker, eplecidereddik og litt olivenolje.
  2. Stek tomatene i ovnen ved 100 °C i ca. 4 timer.

Fyll:

  1. Legg chorizo, kantareller, sjalottløk og gorgonzola på pizzaen din.

Grill:

  1. Sett den inn i pizzaindsatsen på grillen. Vri den hvert 20. sekund.
  2. Pizzaen skal stekes i 2-3 minutter totalt.

Servering:

  1. Når pizzaen er ferdigbakt, kan semi-dried tomater, ruccola, burrata og balsamico-glace tilsettes.

Skriv ut oppskriften

arrow_upward