Kjøttkaker med løk på wok

Det er ikke bare klassiske wokretter du kan bruke din HOT WOK til. Også en dansk klassiker som kjøttkaker med løk er gassblusset særdeles godt egnet sammen med en HOT WOK paellapande. Da kan du enkelt steke biffene og løken, samt tilberede den lekreste brune sausen i rikelige mengder i ditt utekjøkken. Denne sommervarianten er piftet opp med fersk timian og bjørnebær.
  • texture Wok
  • restaurant_menu Hovedrett

Ingredienser

Slik gjør du


Myke løk - løkblanding:

  1. Varm opp paellapanne.
  2. Stek purre og løk myke.
  3. Tilsett timian, sukker, salt og pepper. Ta dem opp.

Stek kjøttkakene:

  1. Stek kjøttkakene i 4 minutter på hver side.
  2. Ta dem av (de skal ikke være gjennomstekte, da de også skal småkoke i sausen).

Brun saus:

  1. Smelt smør, og ha mel i paellapannen.
  2. Visp sammen til en smørbolle.
  3. Tilsett væske (melk, potetvann og ca. 1,5 dl fløte).
  4. Smak til med salt og pepper.
  5. La retten småkoke i 5 minutter.

Avsluttende touch:

  1. Legg kjøttkakene i sausen, og la det putre i ca. 7-10 minutter
  2. Legg rikelige av løkblandingen på hver kjøttkake.
  3. Legg bjørnebær ned i mellom, og la den putre i 2-3 minutter.
  4. Dryss til slutt med flaksalt før servering.

Skriv ut oppskriften

arrow_upward